Winterjassen moeten goed en mogen mooi zijn

0 Comments

Met het gematigde klimaat en de opwarming van de aarde kun je je afvragen of het nog wel zo noodzakelijk is een specifieke winterjas aan te schaffen als je in Nederland woont. In principe zou je zeggen dat men beter gebaat is bij een meer allround jas tot de dag dat het weer zich plotseling tegen je keert en de nietsvermoedende mens overvalt met een pittige sneeuwbui. Op dat moment ben je maar wat blij dat jij je kunt beschermen met een lekkere warme, gevoerde winterjas met kraag, al dan niet van bont.

De beste jas voor de winter

Een goede winterjas dient aan een aantal voorwaarden te voldoen, waarbij vooral de barre weersomstandigheden een rol van betekenis spelen. Die kunnen we namelijk onderverdelen in temperatuur, wind en neerslag. Allereerst dient een winterjas lekker warm te zijn. Dit wordt vooral bewerkstelligd door een extra voering, waarbij de dubbele laag de koude buitenhoudt.

Door het gebruik van slimme materialen, gelaagdheid en impregnatie zorgt een fabrikant van winterjassen ervoor dat ook neerslag en wind niet door de jas kunnen dringen.

Persoonlijke voorkeuren

We zien vaak winterjassen met een bontkraag of capuchon met bontkraag, die ervoor zorgt dat ook het hoofd beschermd wordt. Andere voorkeuren, die kunnen meespelen, zijn de lengte en maat van de jas, het model en de kleur, maar bijvoorbeeld ook of mouwen en onderkant dichtgetrokken kunnen worden. Indien dat laatste het geval is, de jas halflang tot lang is en voorzien van capuchon, dan spreken we van een parka of parka jas.

Dan is er ook nog de keuze tussen een vaste voering of een afritsbare, waardoor de winterjas voor dames ook voor lente en herfst gebruikt kan worden en die eerder genoemde allround functie kan hebben.

Hoewel je persoonlijke smaak een grote rol speelt bij de koop van een nieuwe winterjas, is het uiteindelijk de kwaliteit van de jas die de keuze zal moeten bepalen.

Categories:

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *